פאי פקאן משגע בתוספת קרמל – ללא תוספת סוכר

תוכן עניינים

כמה פעמים התבאסתם לוותר על קינוח שאתם כל כך אוהבים רק בגלל שאתם סובלים מסוכר גבוה וחייבים לשמור על תזונה מאוזנתפאי פקאן משגע בתוספת קרמל - ללא תוספת סוכר ומופחתת סוכר?  עוגת השוקולד האהובה או עוגת הגבינה האפויה או פאי הפקאן הכל כך טעים שזכור לכם עוד מבית סבתא.
אנחנו גאים לבשר לכם שגם אם יש סוכרת או צריכים לחיות ללא סוכר לא תמיד צריך לוותר על המאכלים שאתם כה אוהבים ועם מעט התאמות ושינויים אפשר להפוך אותם ליותר בריאים ומתאימים אפילו לאנשים סוכרתיים.

שמחים להביא לכם מתכון לפאי פקאן עם קרמל ללא תוספת סוכר, כל כך טעים שהאורחים שלכם מאוד יאהבו.

מתכון לפאי פקאן עם קרמל

המצרכים הדרושים:

לבסיס – קלתית:
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
150 גרם קמח לבן, מלא או כוסמין
4 כפות אבקת סוכרלוז או כפית נוזל סטיביה (ניתן להוסיף בהתאם להעדפה האישית)
1 כפית תמצית וניל
1 חלמון ביצה
קורט מלח
2 כפיות מים קרים

לשכבת מילוי:
סוכריות בטעם קרמל או ריבת חלב ללא תוספת סוכר
100 גרם חמאה מומסת
100 גרם אגוזי פקאן טחונים
1/2 כוס סוכרלוז
150 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר איכותי ללא תוספת סוכר
2 ביצים שלמות + חלבון מהביצה של הקלתית
1 כף תמצית וניל
אבקת קקאו – לקישוט

אופן ההכנה:

  • הכנת הקלתית – מערבבים במעבד מזון את החמאה הקרה, הקמח, אבקת הסוכרלוז, תמצית הוניל, עד שמתקבל בצק פירורי. מוסיפים את חלבון הביצה, ואת המים בהדרגה עד שמקבלים בצק חלק ואחיד. מוסיפים את קורט המלח וממשיכים בערבוב עוד כדקה עד שהמלח נטמע בבצק בצורה אחידה.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כשעה-שעתיים על מנת שינוח ויתקרר לפני המשך העבודה עמו.
    לאחר שהבצק התקרר ונח מוציאים אותו מהמקרר ומרדדים אותו באמצעות מערוך לגודל אשר מכסה את כל התבנית מבסיסה ועד השוליים למעלה, חשוב להקפיד על עובי אחיד של הבצק.
  • מניחים את הבצק המרודד בתבנית ומהדקים אותו היטב לתבנית, מהבסיס ולאורך השוליים, חותכים את שאריות הבצק מהשוליים. בעזרת מזלג מנקבים את הבצק במספר מקומות ולאחר מכן מכניסים למקרר לקירור נוסף למשך כשעה.
    לאחר השעה מוציאים את הבצק מהמקרר ואופים במשך כרבע שעה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ומוציאים אותו להתקרר, הבצק לא צריך להיות מוכן לגמרי שכן יכנס בהמשך לאפייה נוספת.

 

  • הכנת המילוי – ממיסים בסיר את סוכריות הטופי או ריבת החלב עם החמאה עד לקבל מרקם חלק ואחיד. מוסיפים את אגוזי הפקאן הטחונים ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת מעל הקלתית ומישרים אותה כך שתכסה את כל הקלתית בצורה אחידה.
  • בסיר נוסף על אש חלשה מערבבים את השמנת המתוקה עם השוקולד המריר עד שמתקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הסוכרלוז וממשיכים לבחוש עד לקבלת קרם אחיד וחלק. מורידים מהאש ומחכים שיתקרר מעט. מוסיפים את הביצים ובוחשים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה אליה מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת מעל שכבת הקרמל בצורה אחידה.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות לאפייה של כ- 20-25 דקות עד שהתערובת מתייצבת חלקית, יציבה בצדדים אך במרכז היא במרקם ג'לטיני, מוציאים מהתנור ומניחים על השיש לקירור.
  • לאחר שהפאי מתקרר מכניסים למקרר לעוד כשעתיים עד לקירור מלא.
  • מקשטים את הפאי באמצעות הקקאו, את הפאי יש להגיש בטמפרטורות החדר.

ועכשיו כשבאים האורחים, מכינים כוס קפה, חותכים את הפאי ומגישים.

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם:

נשנוש בריא: רעיוניות לחטיפים מזינים וללא סוכר!

מתכון מעולה ללחם ללא סוכר – הצטרפו למהפכת הבריאות החדשה