2 מתכונים לקינוחים משגעים ללא תוספת סוכר

תוכן עניינים

פעם, הדעה הרווחת הייתה שמי שמעדיף או נאלץ לוותר על הסוכר מסיבות בריאותיות – עלול לאבד חלק ניכר מהנאות החיים.קינוחים ללא תוספת סוכר החדשות הטובות הן שמאז השתנו לא מעט דברים. כיום תוכלו למצוא מגוון עצום של מאכלים עשירים בטעם, ואפילו בריאים, ללא תוספת סוכר. מאכלים שמוכיחים שלא צריך לקרב דבר למען בריאות הגוף.

בסקירה הבאה נציג לכם שני מתכונים שלדעתינו הם מומלצים במיוחד. אז איך אפשר ליהנות מעוגת תפוחים ומכדורי שוקולד עשירים בטעם ובריאים גם יחד?

כדורי שוקולד טעימים ללא גלוטן וסוכר: יש בהחלט דבר כזה!

כשמדברים על כדורי שוקולד, חושבים פעמים רבות על סוכר. אלא שניתן למצוא גם גרסה נטולת סוכר או גלוטן, כשרה פרווה, שמתאימה גם לחסרי ניסיון ושמבוססת על רכיבים די בסיסיים. אתם מוזמנים לפנות לכם עד חצי שעת עבודה, ועד שעה נוספת להכנה, ולנסות בעצמכם:

רשימת רכיבים:

* להכנה בתבנית מלבנית ממוצעת

  • שבע כפות ממרח שקדים
  • שתי ביצים
  • שקית אבקה אפייה
  • תריסר כפיות ריבת תות נטולות סוכר
  • שתי כפיות תמצית וניל ללא סוכר
  • שתי כפות קקאו
  • שבע כפות מים
  • קוקוס (אופציונלי)

אופן ההכנה:

  1. השלב הראשון הוא חימום התנור לטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס.
  2. לאחר מכן טרפו יחד את כלל הרכיבים, למעט הקוקוס (אם החלטתם לשלב אותו במנה), והעבירו אותם לתבנית בצורה עגולה או מלבנית. ניתן להשתמש כמובן בנייר אפייה, אבל לא חובה.
  3. את התערובת אפו במשך כעשרים דקות, הוציאו אותה מהתנור וקררו מעט.
  4. השלב הבא יכול בהחלט להיעשות יחד עם הילדים שלכם, שישמחו בוודאי להשתתף בהכנת המעדן: יצירת כדורים, וגלגולם בקוקוס במידת הצורך. אם אתם מגלים שהכדורים נדבקים לידיים, זה בהחלט הגיוני. כל שנדרשת הוא הרטבה עם מעט מים.
  5. את הכדורים שמרו במקפיא, וזהו – הם מוכנים לקינוח מפנק ונטול רגשות אשם.

עוגת תפוחים מהירה ומשובחת ללא סוכר

למתכנון הבא אחראית קרין גורן, אחת מכוהנות הבישול הביתי בישראל. המתכון הוא לעוגת תפוחים מהירה (פרווה), על בסיס רסק תפוחים מוכן וללא תוספות סוכר. עם זאת, המתכון כן כולל סוכרלוז, סילאן וכמובן שגם את הסוכר הטבעי של התפוחים.

רמת הקושי של המתכון היא בסיסית, וזמן ההכנה קצר מאוד: כ-15 דקות בלבד להכנה, ועוד כחצי שעה בתנור.

רשימת הרכיבים הדרושים

**מתאים לשלוש תבניות אינגליש קייק

  • שלושה תפוחי עץ גדולים, רצוי גרני סמיט
  • שתי כוסות סוכרלוז
  • שתי כפות סילאן
  • שלוש ביצים גדולות (L)
  • חצי כוס שמן קנולה
  • רסק תפוחים לא ממותק בקופסת שימורים או לחלופין 560 גרם
  • קמח לבן – שתיים וחצי כוסות או 350 גרם

    2 מתכונים לקינוחים משגעים ללא תוספת סוכר

  • שקית אבקת אפייה
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה
  • כפית קינמון טחון
  • כוס אגוזי מלך
  • לקישוט: כף קינמון טחון וחופן אגוזי מלך

אופן ההכנה:

  • לאחר שאתם מחממים את התנור ל-170 מעלות, גרדו את התפוחים באופן גס.
  • ערבבו את התפוחים המגוררים בקערה עם אבקת הסוכרלוז, הסילאן, הביצים, השמן ורסק התפוחים, עד ליצירת תערובת אחידה.
  • הוסיפו לתערובת קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה וקינמון. חשוב לערבב בצורה מינימלית, כלומר, פרק הזמן הקצר ביותר עד שתקבלו תערובת אחידה, בתוכה תשלבו מיד לאחר מכן את שברי האגוזים.
  • לאחר מכן שטחו את התערובת בתבניות משומנות.
  • לקישוט, פזרו את הקינמון והאגוזים הקצוצים.
  • אפו את העוגות בתנור למשך כ-30 דקות, עד אשר אתם רואים שהקיסם שאתם מכניסים לתוכן חוזר יבש, והן נעשות בעלות מגע קפיצי.

בתאבון!

אהבתם? יש לנו עוד מתכונים נהדרים עבורכם ללא תוספת סוכר:

מתכון מעולה ללחם ללא סוכר – הצטרפו למהפכת הבריאות החדשה

2 מתכונים שווים במיוחד לעוגיות ללא סוכר – לאתגר ללא סוכר

מתכון מיוחד ללא סוכר: עוגת שוקולד שילדים אוהבים