פשטידת ירקות ללא סוכר

תוכן עניינים

פשטידת ירקות ללא סוכרכל הירקות בריאים וחשוב לאכול אותם במגוון צבעים. כל צבע מסמל קבוצה שונה של חומרים הנחוצים לתפקוד תקין וטוב. אך חלק מהירקות במיוחד ונחשבים לסופר פוד. הם מכילים כמות גדולה במיוחד של ברזל, סידן, ויטמינים וחומרים נוספים הנחוצים לבריאות הגוף.

מאמר זה סוקר את השיטות לאכול ירקות באופן ידידותי אשר לא ירתיע וכנראה גם ימשוך את הילדים לאכול אותם מבלי להתלונן או להירתע.

פשטידת ברוקולי

עשיר מאוד בוויטמין C – 90 מיליגרם ב- 100 גרם ברוקולי טרי. הוא מכיל כמות גדולה של סידן, אשר בניגוד לסידן הנמצא בחלב גם נספג בקלות בגוף. הברוקולי מכיל גם חומצה פולית החשובה להתפתחות העובר ונוגדי חמצון רבים.

החומרים

חבילת ברוקולי מוקפא לאחר הפשרה

2 חבילות גבינה לבנה 5% (אפשר גם אחת לבנה ואחת קוטג')

4 ביצים

30 גרם חמאה מומסת

חצי כוס גבינה צהובה מגוררת (לא חובה)

ארבע כפות קמח

מעט מלח

אופן ההכנה

לחמם תנור לחום של 180 מעלות

לחתוך את הברוקולי כך שהחתיכות יהיו קטנות

להוסיף את הגבינה, הביצים, חצי מכמות הגבינה הצהובה, החמאה והמלח ולערבב

להוסיף את הקמח ולערבב.

להעביר לתבנית משומנת במעט חמאה, לפזר מעל את שאר הגבינה הצהובה ולאפות כ- 3/4 שעה.

פשטידת תרד

אמנם התרד מכיל פחות ברזל מהכמות שחשבו שיש בו בתקופתו של פופאי, אך עדיין התרד עשיר מאוד בברזל. בנוסף הוא עשיר בסידן, בוויטמין A ובוויטמין K, אשר מסייע להחדרת הסידן אל תוך העצם. התרד נחשב לירק העשיר ביותר במגנזיום התורם אף הוא לבניית העצם.

פשטידת תרד עם גבינה

החומרים

30 גרם חמאה

חבילת תרד מוקפא

חצי כוס מים

חצי כוס חלב

200 גרם גבינה בולגרית מפוררת

150 גרם קבינת קשקבל מגוררת (אפשר גם גבינות קשות אחרות)

גביע שמנת חמוצה

3 ביצים

קורט מלח

אופן ההכנה

להמיס בסיר את החמאה.

להוסיף את התרד, המים, החלב והמלח ולבשל כעשר דקות עד שהנוזלים מתאדים.

להוסיף את הקמח ולבחוש במשך 2-3 דקות.

להסיר מהאש ולהוסיף את הגבינה הבולגרית. להעביר את התערובת לתבנית משומנת ולשטח.

לערבב בקערה את הביצים, השמנת וגבינת הקשקבל ולהוסיף מעט מלח.

ליצוק את התערובת מעל תערובת התרד.

לאפות כארבעים דקות. ניתן לחילופין לאפות כעשרים דקות, לבזוק מעט קצח על המאפה ולהמשיך לאפות כעשרים דקות נוספות.

פשטידת גזר וקישואים קלה

לצד הירקות הירוקים, גם הגזר נחשב לאחד הירקות החשובים ביותר העוזרים לגוף להלחם בסרטן. הפיגמנטים ממשפחת הקרוטנואידים שישנם בגזר ונותנים לו את צבעו חשובים למגוון תהליכים המתרחשים בגוף. הגזר גם עשיר בוויטמין A, B, אשלגן ועוד.

החומרים

2 גזרים בינוניים מקולפים ומגוררים גס

2 קישואים בינוניים מגוררים גס

בצל קצוץ

2 ביצים

2/3 כוס קמח לבן או קמח מלא בהיר מעורבב עם חצי כפית אבקת אפיה

3 כפות גדושות גבינה לבנה או קוטג'

חצי כוס גבינת קשקבל/ פרמזן מגוררת

2 כפות שמן לטיגון

1 כפית מלח

מעט פלפל

אופן ההכנה

לחמם במחבת את השמן ולטגן את הבצל קלות.

להוסיף את הגזר והקישואים עד למעט ריכוך.

להסיר מהאש ולקרר מעט את התערובת

לחמם תנור ל- 180 מעלות

לסנן את התערובת ולסחוט אותה כך שלא ישארו נוזלים

להעביר את התערובת לקערה ולהוסיף את הקמח, הביצים והגבינות. לתבל ולערבב היטב.

ליצוק את התערובת לתבנית אינגליש קייק או תבנית מאפינס משומנת.

להכניס לתנור ולאפות במשך כארבעים דקות עד שהיא מתייצבת.

לאחר ההוצאה מהתנור להניח לפשטידה להתקרר ולהתייצב עוד.

 

אולי יעניין אותך גם:

מתכון לכדורי תמרים טעימים ללא תוספת סוכר