מתכון מצוין לעוגיות ללא סוכר – פשוט ללקק את השפתיים!

תוכן עניינים

עוגיותכשרוצים חטיף יומי קל, עוגיות ללא סוכר מספקות את התשוקה למתוק במהלך אתגר ללא סוכר. ניתן לבצע חלופות חכמות למרכיבי סוכר, ולשלב פירות יבשים ואגוזים, לקבלת עוגיות טעימות המתאימות לתוכנית תזונה בריאה.

עוגיות שוקולד שקדים

מתכון זה מכיל תערובת תחליפי סוכר כגון סוכרלוז או סטיביה. בהתאם לתחליף בו בוחרים, יש לבצע את ההוראות על החבילה כדי לקבל כמות השווה לשלושה רבעים כוס סוכר רגיל.

הערכים התזונתיים של תחליף סוכר לכל מנה מכילים 81 קלוריות, 11 גרם פחמימות, ו-6 גרם סוכרים.

הרכיבים

6 כפות חמאה רכה

תחליף סוכר בכמות השווה לשלושה רבעים כוס סוכר

ביצה

חלמון ביצה

שקית אבקת אפייה, שוקולד מריר, נמס ומקורר מעט

כוס ושליש קמח

2 כפות שקדים לציפוי

אופן ההכנה

בקערה בינונית, מקציפים את החמאה עם מערבל חשמלי במהירות בינונית-גבוהה, למשך שתי דקות, או עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את תחליף הסוכר, ומקציפים עד לקבלת תערובת סמיכה. מקציפים ביצה וחלמון ביצה. מכסים את הבצק ומניחים לקירור במשך שעה.

מכינים בצד תערובת של השוקולד המומס והשקדים.

מחממים תנור ל-180 מעלות, ומצפים תבנית בנייר אפייה. יוצרים מהבצק כדורים קטנים, ללא תערובת השוקולד והשקדים, ומניחים אותם על נייר האפייה. אופים במשך עשר עד 12 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומניחים על השיש לקירור.

מגלגלים את העוגיות המקוררות בתערובת השוקולד והשקדים, ומניחים במקרר עד שהציפוי מתקשה. לאחסון, מניחים במיכל אטום שכבות עוגיות בין יריעות נייר אפייה, וניתן להחזיק במקרר עד שלושה ימים.

עוגיות שוקולד צ'יפס ללא סוכר

רכיבים ל-36 עוגיות

חצי כוס חמאה

ביצה

רבע כוס תחליף סוכר

רבע כוס אבקת חלב יבשה ללא שומן

חצי כוס מים

כוס קמח

חצי כפית סודה לשתייה

שתי כפות שוקולד ללא סוכר, חתוך לריבועים קטנים

אופן ההכנה

במערבל חשמלי, על מהירות בינונית, מערבבים במשך שתי דקות את החמאה, הביצה, תחליף הסוכר, אבקת החלב, והמים. מוסיפים את הסודה לשתיה ומערבבים היטב.

מוסיפים את ריבועי השוקולד

אופים בחום של 180 מעלות למשך עשרים עד 25 דקות, עד לקבלת גוון חום זהוב.

בראוניז ללא סוכר

חצי כוס מרגרינה

רבע כוס אבקת קקאו ללא סוכר

2 ביצים

חצי כוס ממתיק סוכרלוז

3/4 כוס קמח

1/8 כפית מלח

רבע כוס חלב דל שומן

רבע כוס אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

בסיר קטן, על אש בינונית, ממיסים את המרגרינה והקקאו, מערבבים מדי פעם עד לקבלת תערובת חלקה.

מסירים מהאש ומניחים בצד לקירור.

בקערה גדולה, מערבבים את הביצים עד להקצפה.

מוסיפים את הסוכרלוז.

מערבבים את הקמח והמלח, מוסיפים לתערובת הביצים, ומערבבים עם הקקאו והמרגרינה.

מוסיפים רבע כוס חלב, ואם רוצים, את האגוזים.

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך:

מתכון לפאי פקאן משובח בתוספת קרמל וללא תוספת סוכר