מתכון לעוגת גבינה ללא סוכר

תוכן עניינים

עוגת גבינה ללא סוכרעוגת גבינה יכולה להיות טעימה ביותר גם ללא סוכר. היא מתאימה לאירועים ולחגים, וכולם אוהבים אותה! אלו הם מתכונים פשוטים, המתאימים לאתגר ללא סוכר, ואף אחד לא ירגיש בהבדל.

עוגת גבינה ללא סוכר עם שבבי קרקרים

הרכיבים לשמונה פרוסות

לציפוי:

חצי חבילת חמאה

כוס וחצי קרקרים דלי שומן, מרוסקים

למלית

2 ביצים

3 כפות דבש

כף מיץ לימון טרי

קופסת גבינה 9%

לתוספת

כוס יוגורט ללא טעמים וללא שומן

כף דבש

אופן ההכנה

ממיסים את החמאה, מערבבים עם הקרקרים הכתושים, מורחים על תבנית אפייה. מערבבים את חומרי המילוי בקערה, ומקציפים עד לקבלת תערובת חלקה. מומלץ שהביצים והגבינה יהיו בטמפרטורת החדר. יוצקים על שכבת החמאה והקרקרים.

אופים במשך עשרים דקות עד חצי שעה, ובודקים לקראת הסוף אם העוגה מוצקה. מקררים למשך עשר דקות לפחות. מערבבים את חומרי הציפוי ויוצקים על העוגה לאחר שהתקררה. מחזירים לתנור למשך עשר דקות נוספות.

כשמניעים בעדינות את התבנית, צידי העוגה צריכים להיות יציבים, אך האמצע צריך לנוע מעט.

עוגת גבינה ולימון ללא סוכר וללא אפיה

עוגת גבינה זו דלה בפחמימות, קלה להכנה, טעימה ובריאה. המילוי מכיל ג'לטין, שהוא בריא יותר מהסוכר הרגיל, למרות מספר הדקות הנוספות הדרושות להכנתו. ניתן להגיש את העוגה בשלמותה על צלחת הגשה, או לפרוס אותה לפרוסות ולהגיש עם קציפת לימון דקה.

זמן הכנה: עשרים דקות

רכיבים ל-12 פרוסות, 249 קלוריות לפרוסה

הבסיס:

2 כפיות תחליף סוכר לבחירה לפי הטעם.

רבע כוס שקדים

1.5 כוס קמח

חצי חבילת חמאה רכה

50 גרם קוקוס מיובש, לא ממותק

למילוי:

חבילת אבקת ג'לטין

2 כפות ממתיק מגורען לבחירה, לפי הטעם

3 כוסות מים רותחים

3 כוסות מים קרים

קופסת גבינה 9%

4 גרידת לימון

2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה

מערבבים את רכיבי הבסיס,  ומורחים על תבנית אפייה.

שומרים במקרר.

יוצקים את המים הרותחים לכד גדול ומכניסים את אבקת הג'לטין. מערבבים עד שכל האבקה מומסת.

מוסיפים את המים הקרים

מוסיפים בהדרגה את הגבינה מיץ הלימון, גרידת הלימון ותחליף הסוכר.

מוסיפים את הגבינה, ומערבבים את החומרים בבלנדר, במהירות איטית, עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.

יוצקים על הבסיס המוכן בתבנית.

שומרים במקרר עד שהתערובת מתקשה.

הערות למתכון:

המתיקות של העוגה מגיעה מהקוקוס, השקדים ומיץ הלימון. יש לטעום את התערובת לפני ששופכים אותה לתבנית, ולהתאים את כמות הממתיק לפי הטעם ולפי רמת החמיצות של הלימונים.

עוגת גבינה ללא סוכר

הרכיבים לשמונה פרוסות

קופסת גבינה 9% בטמפרטורת החדר

כוס שמנת חמוצה 9% שומן

3 ביצים

שקית תחליף סוכר לבחירה לפי הטעם

אופן ההכנה

מערבבים את הגבינה בבלנדר עד לקבלת תערובת חלקה.

מוסיפים את השמנת החמוצה.

מוסיפים ביצה אחת בכל פעם, תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את החומרים הנותרים, ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

משמנים קלות תבנית אפייה ויוצקים את התערובת.

אופים במשך 40-45 דקות בחום של 180 מעלות.