שלושה סלטים מעניינים ללא סוכר

תוכן עניינים

סלט קינואה

סלט בריא ללא גלוטן ותוספות סוכרים, בסגנון יווני.

המרכיבים

כוס קינואה

רבע כוס מלפפון חתוך לקוביות

רבע כוס עגבניות חתוכות לקוביות

שתי כפות זיתים שחורים פרוסים

כף שמן זית כתית מעולה

שתי כפות לימון

אופן ההכנה

מבשלים את הקינואה, משרים ושוטפים, מעבירים לסיר, מוסיפים חצי כוס מים, ורבע כפית מלח לפי הצורך. מרתיחים, מכסים, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל במשך 12 דקות. מסירים את הסיר מהגז ומניחים על השיש לקירור במשך חמש דקות עם מכסה סגור, ומעבירים לקערה.

חותכים את הירקות כשהקינואה מתבשלת, ומוסיפים לקערה.

מטפטפים שמן זית ולימון מעל הסלט.

מגישים קר להשגת התוצאות הטובות ביותר.

מוסיפים גבינת פטה אם רוצים, וירקות אחרים בהתאם להעדפה. ניתן, למשל, להוסיף בצל ירוק או פטרוזיליה.

סלט קיצי ירוק עם תותים וגבינת פטה

עשבי תיבול בריאים ללב, והתותים הופכים את הסלט לארוחה בריאה, ריחנית, ומתוקה, ללא סוכרים מעובדים.

זמן הכנה: עשר דקות

ערכים תזונתיים למנה: 6 גרם פחמימות, 2 גרם סיבים, 4.3 גרם שומן, 223 מיליגרם נתרן.

הרכיבים לשמונה מנות

חצי כוס עלי בייבי מסוגים שונים, שטופים ומיובשים היטב

חצי כוס עשבי תיבול שונים כגו עירית, פטרוזיליה ונענע

2 כפות לימון

חצי כוס גבינת פטה כבשים או גבינת עיזים קשה מפוררת.

חצי כוס תותים חתוכים לחצי

אופן ההכנה

מניחים את עלי הבייבי ועשבי התיבול בקערה גדולה. מוסיפים את הלימון מעל העלים. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את התותים, מערבבים, מוסיפים למעלה את הגבינה המפוררת, ומגישים.

סלט אשכוליות, מנגו ואבוקדו עם עגבניות שרי

מערבבים את האבוקדו עם המנגו והאשכוליות העשירים בסיבים, ומקבלים סלט בסגנון טרופי.

זמן הכנה: עשרים דקות

ערכים תזונתיים למנה: 19 גרם פחמימות, 6 גרם סיבים, 9.2 גרם שומן, 164 גרם נתרן.

הרכיבים לארבע מנות

כף שמן זית

2 כפות לימון

רבע כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור טחון טרי

אשכולית אדומה

חצי כוס עלי בייבי צבעוניים מעורבים

אבוקדו בשל פרוס

מנגו בשל פרוס

2 כפות בצל סגול קצוץ

אופן ההכנה

מערבבים את השמן, הלימון המלח והפלפל בקערת סלט.

עם סכין חדה מקלפים את האשכולית, מפרידים שלושה רבעים מהאשכולית לפלחים, ומשאירים רבע אשכולית בצד. מוסיפים את הפלחים לקערה עם התבלינים. מהאשכולית שנותרת, מכינים מיץ, מוסיפים לקערה ומערבבים היטב.

מוסיפים את האבוקדו, המנגו, הבצל הסגול, מערבבים בעדינות, ומגישים מיד.

סלט אבוקדו וחזה עוף

חזה עוף מכיל ערכים נמוכים של נתרן, והסלט הבריא משמח את בני המשפחה במהלך אתגר ללא סוכר.

ערכים תזונתיים למנה: 14 גרם פחמימות, 5 גרם סיבים, 10 גרם פחמימות, 13.4 גרם שומן, 213 מיליגרם נתרן.

זמן הכנה: רבע שעה.

רכיבים לארבע מנות

כף שמן זית

רבע כפית מלח

כפית חרדל דיז'ון

רבע כוס עלי תרד שלמים

2 כפות לימון

4 פרוסות חזה עוף חתוכות לקוביות

אבוקדו בשל, חתוך לקוביות

חצי כוס עגבניות שרי חצויות

אופן ההכנה

מחממים מחבת על אש בינונית-גבוהה למשך שתי דקות. מוסיפים לחזה העוף כפית שמן ומפזרים חצי כפית מלח. צולים במשך ארבע דקות, ומקפיצים.

מכינים את הרוטב: מערבבים בצנצנת זכוכית את הלימון, החרדל, כף מים, 2 כפיות שמן וחצי כפית מלח. מנערים היטב.

מוסיפים את התרד עם שתי כפות רוטב לקערה גדולה. מסדרים את חזה העוף, האבוקדו, והעגבניות על התרד. מוסיפים ירקות עונתיים לפי הטעם. מטפטפים את הרוטב שנותר על הסלט, מערבבים, ומתבלים עם פלפל שחור לפי הטעם.

 

אולי יעניין אותך גם:

מתכון לכדורי תמרים טעימים ללא תוספת סוכר