התמודדות עצמית במהלך אתגר ללא סוכר

תוכן עניינים

התמודדות עצמית במהלך אתגר ללא סוכרכל מי שמתחיל את התהליך של גמילה מסוכר יודע היטב למה הוא עושה זאת. למרות זאת ההתמודדות עם הצורך במתוק היא לא קלה, במיוחד בתחילת התהליך כאשר הגוף עדיין רגיל למתוק בכל רגע שהוא מבקש. ככל שמתמידים הדבר הופך קל יותר אך עדיין דורש תשומת לב וכוח רצון (רצון לשינוי הוא בהחלט כוח ודורש חוזק וחוסן פנימיים).

איך מתמודדים עם האתגר? איך מיישמים בפועל את ההחלטה שקיבלתם להתחיל את תהליך הגמילה מהמתוק? מאמר זה מספק מספר עצות:

להבין את הצורך בחיים ללא סוכר

אמנם אתם יודעים מהם הנזקים שעושה הסוכר ומדוע נכנסתם לתהליך. אך כשהדברים כתובים שחור על גבי לבן, המודעות מוחשית יותר ואין צורך לזכור את הגורמים להחלטה.

מומלץ לתלות על המקרר או הארון דף שעליו רשומות כל הסיבות שהביאו אתכם לעשות שינוי. נזכיר שהסוכר הוא גורם משמעותי ביותר להשמנה, סוכרת, מחלות לב וכלי דם, תחושת עייפות, חוסר ריכוז ועוד ועוד.

  • יצירת סביבה ידידותית לחיים ללא סוכר

  • מומלץ להרחיק מהבית את כל המוצרים שאינם מתאימים ואינם מסייעים להתמיד בתהליך, כגון מתוקים ומאפים למיניהם. המעבר ממתוקים ללא הגבלה להוצאת הטעם המתוק מחייכם באופן מוחלט הוא קיצוני.
  • לכן, לפחות להתחלה, מצאו תחליפים שהם עדיין מתוקים אך בריאים יותר מבחינת סוג הסוכר שבהם או כאלה שיש בהם ערכים תזונתיים משמעותיים כמו חלבה, תמרים ופירות יבשים אחרים  וכמובן פירות ואגוזים.
  • לאכול ארוחות קטנות שימנעו "חטיפות" – המטרה בתהליך אינה לגרום לכם להפסיק לאכול. להפך. המטרה היא לאכול כך שלא יהיה צורך עוד בביקורים שאינם צפויים במטבח הישר אל ארון הממתקים או המקרר. מומלץ לאכול ארוחות קטנות כל שעתיים, המכילות פירות, אגוזים, יוגורט ללא סוכר, לחם (רצוי לחם מלא) עם ממרח לא מתוק ועוד.
  • מי אמר שפינוק הוא רק שוקולדים, עוגיות ומאפים? אל דפוסי חשיבה שגויים בהם מחזיקים אנשים רבים. הפכו את הארוחות הקטנות לפינוק. חתכו לכם פירות, שימו קצת אגוזים הוסיפו מעט יוגורט ויש לכם ארוחה טעימה, בריאה ומפנקת. פירות וירקות הם ססגוניים (כשחושבים על זה- הרבה יותר משוקולד…). אפשר להכין מהם גן עדן אמיתי.
  • גייסו את הקרובים ושתפו אותם – לאתגר ללא סוכר קל הרבה יותר להיכנס יחד. גם אם הרעיון היה שלכם, התהליך מבורך לכל אחד, כולל כמובן ילדים. הסבירו לכולם עד כמה השינוי חשוב, פעלו כצוות. ללא ספק הדבר יקל עליכם להתמיד בתהליך ולהפוך אותו מפרויקט לאורח חיים, שזו כמובן המטרה.
  • המתוקים קורצים ומפתים מכל פינה?

  • גם אם טועמים, כל עוד הדברים נעשים במודע ולא בהשתוללות זה בסדר. קצת יצאתם משליטה? גם אם הרגשתם מעידה – קורה. אל תתנו לרגשות כמו אכזבה או כישלון להשתלט. תנו להם מקום אבל בפרופורציה, מתוך ידיעה שלאחר מעידה כזו אתם תחזרו למיקוד ותמשיכו.
  • סלחו לעצמכם אבל אל תוותרו על מה שהשגתם עד כה ואל תשכחו עד כמה התהליך חשוב. המשיכו בשגרה החדשה גם אם חזרתם בקטן ובאופן זמני להרגלים הישנים.