גמילה מסוכר – כך תצליחו להיפטר מהסוכר!

תוכן עניינים

אתגר ללא סוכרבשנים האחרונות, העולם צורך יותר מדי סוכר, וההשלכות הבריאותיות של הצריכה הזו מסוכנות. כתוצאה ממודעות חברתית לסכנות הסוכר, אנשים מנסים להתחיל בתהליך גמילה מסוכרים ועוברים לתזונה בריאה יותר.

אך סוכר יכול להיות ממכר ביותר ואנשים רבים חווים תסמיני גמילה כשהם מנסים לוותר עליו. מאמר זה מסביר כיצד לזהות את סימני הגמילה וכיצד לעבור בהצלחה את התהליך.

מהי גמילה מסוכר?

קשה לוותר על סוכר. כשאוכלים משהו מדי יום ואז נמנעים ממנו, זה תמיד מאתגר. בנוסף, סוכר נושא מספר מאפיינים ייחודיים שהופכים אותו לממכר במיוחד.

סוכר מגרה שחרור דופמין באופן זהה לסמים – דופמין הוא כימיקל הורמונאלי המשפיע על הרגשות, וגורם לתחושה טובה. מחקרים בבעלי חיים מראים שסוכר ממכר אפילו יותר מקוקאין.

אנשים שרגילים לאכול מאכלים מתוקים חווים תגובת שהייה מאוחרת – כתוצאה מכך, הם אינם חשים מרוצים כשהם מלאים, ומחפשים מזונות נוספים. תסמיני הגמילה מסוכר משפיעים מבחינה פיזית ורגשית.

תסמיני גמילה מסוכר

כשאוכלים הרבה סוכר, אחת השאלות הראשונות שצריכות להתעורר היא האם מדובר בהתמכרות. מתי אתם רק מחבבים את הטעם, ומתי אתם מרגישים שאתם זקוקים לכמויות מוגברות יותר של סוכר כדי להרגיש מלאים ומרוצים? האם יש הבדל? האם אתם מסוגלים להתחיל כעת אתגר ללא סוכר ללא קושי?

זוהי האמת: התרבות של היום מנרמלת את צריכת הסוכר. כתוצאה מכך, רוב האנשים אפילו אינם מבינים שהם מכורים.

אלו התסמינים הנפוצים של גמילה מסוכר:

אכילה רגשית – לאחר יום קשה במשרד, מתעורר צורך לשפר את התחושה באמצעות סוכר.

רצון באכילה מוגברת – גם לאחר תחושת מלאות.

ביקור במאפייה – ובמקום לרכוש מוצר אחד, בוחרים מספר מוצרים ואוכלים את כולם בבת אחת.

תירוצים להצדקת אכילת המזונות המתוקים – אך התירוצים אינם משרתים כל מטרה, מופנים בעיקר כלפי עצמכם, ומתפקדים כשקרים "לבנים" בלבד!

תחושות אשמה לאחר האכילה – לעיתים קרובות, אשמה זו נובעת מכך שהמכור לסוכר לא רצה מלכתחילה לאכול את הממתק, אך לא היה מסוגל לעמוד בפני הדחף.

אכילת מזונות מתוקים ביחידות – זוהי התנהגות של אכילה בסתר, והמכור מוודא שלא נותרו כל עדויות מאחור, כגון קבלות על רכישת הממתק, עטיפות או אריזות.

האם כל זה נשמע מוכר?

השתוקקות לממתקים ומזונות עתירי סוכר

אנשים הסובלים מהתמכרות לסוכר מוצאים את עצמם משתוקקים לממתקים, וחווים תופעות לוואי. ככל שההתמכרות מתגברת, הם בוחרים מזונות מעובדים יותר.

במילים אחרות, המכורים לסוכר אוכלים גם הרבה פחמימות מעודנות, שמנים צמחיים ושומן טראנס. כל אלו הם מוצרים תעשייתיים מזיקים ביותר. למרבה הצער, מזונות אלו הם מה שרוב האנשים אוכלים מדי יום.

מזון מעובד מכיל בממוצע 21.1% סוכר לפי משקל. חישוב מהיר מראה ש-12% מהתזונה הממוצעת מכילה סוכר טהור. לכן ברור הקושי להיגמל מסוכר. אם כל זה נשמע לכם מוכר, השלב הבא הוא להתחיל אתגר ללא סוכר.

תהליך הגמילה מסוכר

למען האמת, לא קיימת שיטה קלה להיגמל מסוכר, אך יש להבין כיצד להפסיק לאכול אותו, כדי להשיג את סיכויי ההצלחה הטובים ביותר. אלו הן מספר שיטות להתחיל תהליך גמילה מסוכר:

לאכול תזונה מספקת ומלאה

צעד זה חשוב במיוחד. כשמעוניינים לרדת במשקל, יש להתמקד בהתמכרות לסוכר. אם מתעורר רעב, ומתחילים לאכול מזונות מתוקים, תהליך הגמילה נכשל.

מזונות מזינים מלאים מסייעים בתהליך וכוללים אגוזים, אבוקדו, גבינה, ושוקולד מריר ללא סוכר עם 85% קקאו ומעלה. בימים הראשונים, תוכלו לאכול מה, מתי וכמה שתרצו, היות ואלו הימים הקשים ביותר.

כשיוצאים לקניות, יש לבדוק בקפדנות את תוויות המזונות – ולא לרכוש כל מוצר המכיל סוכרים.

ליידע את החברים ובני המשפחה לגבי הגמילה מסוכר – אין מה להתבייש. כנות זו מספקת שני יתרונות – ניתן לקבל תמיכה ומוטיבציה מהאנשים הקרובים; ואין צורך לתרץ אכילת חטיפים אקראיים במפגשים משפחתיים וחברתיים.

חלופות חכמות למזונות הרגילים – במקום כוס גדולה של מיץ פירות מתוקים, לאכול פרי.

תזונה נמוכה בפחמימות וגבוהה בשומנים בריאים – מסייעת לגוף להתרגל לאתגר ללא סוכר ולחוות תחושת סיפוק לאחר הכילה.

ראו גם:

שיטת איילת בן ארי לגמילה מסוכר