הצעות לארוחת צהריים עשירות ללא סוכר

תוכן עניינים

הצעות לארוחות צהריים ללא סוכרארוחת הצהריים היא ארוחה חשובה שבמצבים רבים תקבע את הצורך בנשנוש משהו עד ארוחת הערב ופיתוי לאכול מתוקים, אלא אם כן היא משביעה מספיק.

לכן, מומלץ לאכול ארוחת צהריים מזינה ועשירה שתספק את הדלק עד ארוחת הערב. אך מועד ארוחת הצהריים הוא אמצע היום, בשיא הפעילות, לרוב גם באמצע העבודה.

ארוחה כבדה מומלצת פחות בגלל העייפות המתרחשת אחריה. ניתן בהחלט לשלב בין ארוחה מזינה לארוחה קלה שלגוף לא ייקח שעות לעכל. הנה מספר הצעות לארוחה כזו, שניתן לקחת בקלות לעבודה, ולהימנע מנשנושים עד ארוחת הערב.

סלט עוף או טופו, ברוקולי ואורז

חומרים

חצי ברוקולי חתוך או חצי חבילת ברוקולי מוקפא

כוס אורז מלא מוכן (ניתן להכין גם יום קודם ולשמור בקירור)

אריזת טופו או 2-3 פרוסות חזה עוף

שתי כפות רוטב סויה

חצי כף מיץ תפוזים

מעט שמן שומשום

אופן ההכנה

לערבב בקערה את המצרכים לרוטב: מיץ התפוזים, שמן שומשום ורוטב סויה.

לטגן את הברוקולי עם העוף או הטופו ולהוסיף את הרוטב בהדרגה עד שהברוקולי מתרכך (אך לא מדי)

להסיר את הברוקולי והעוף/טופו מהאש להתקררות ולאחר שמתקררים להוסיף אותם אל האורז.

סלט קינואה עם ירקות

קינואה נחשבת לדגן מזין במיוחד בשל היותה דגן מלא העשיר בוויטמין B וחומרים נוספים החשובים לגופנו. לכן, ארוחה של קינואה עם ירקות היא בהחלט ארוחה עשירה ומזינה ועם זאת קלה להכנה וגם לעיכול.

החומרים

1 כוס קינואה

2 כוסות מים רותחים

מעט מלח (לבישול הקינואה)

צרור פטרוזיליה

חופן חמוציות

חצי כוס שבבי שקדים

כף שמן זית

מעט מלח (לסלט)

מעט מיץ לימון

אופן ההכנה

להכין את הקינואה ערב קודם לפי ההוראות שעל האריזה.

לקצוץ את הפטרוזיליה.

לטגן מעט את שבבי השקדים כך שיקבלו צבע שחום.

להוסיף את השקדים והחמוציות לפטרוזיליה, להוסיף גם את הקינואה ולערבב.

לערבב בנפרד את מיץ הלימון, שמן הזית והמלח לרוטב. מומלץ להוסיף את הרוטב לתערובת הקינואה לפני האכילה כך שתקבלו סלט רענן. ניתן להוסיף ירקות קצוצים דק נוספים כמו עגבניות ומלפפונים ולקבל סלט המזכיר את הטאבולה.

טורטיות במילוי חזה עוף, פטריות וירקות

זוהי ארוחה הכוללת בתוכה רכיבים בריאים כמו גזר, פטרוזיליה, חזה עוף ופטריות. הארוחה גם אסתטית וכיפית לאכילה כך שהיא מצוינת גם לילדים.

החומרים

1 חבילת טורטיות

2-3 פרוסות חזה עוף חתוכות לקוביות

5 פטריות טריות פרוסות

בצל קצוץ

חופן פטרוזיליה קצוצה

גזר מגורר

מלח ופלפל לפי הטעם.

לסגירת הטורטייה: כפית קמח ו- 4 כפות מים פושרים

אופן ההכנה

המלית

לטגן את הבצל עד שיהפוך שקוף

להוסיף את חזה העוף והתבלינים ולטגן את שהעוף מוכן

להוסיף גם את הפטריות והפטרוזיליה ולטגן עד שהפטריות משחימות

להעביר את המלית למסננת ולצנן.

הטורטיות

לשים על כל טורטייה כשתי כפות מהמלית.

לקפל את קצוות הטורטיה לכיוון האמצע ולגלגל. לקראת סיום הגלגול להבריש מעט מתערובת הקמח והמים וכך לסגור את הטורטיה. ניתן גם לטבול בביצה ולאחר מכן פירורי לחם ולטגן מעט לקבלת קריספיות אך לא חובה.

שייק מרענן ללא סוכר: פטל ואוכמניות

החומרים

1 כוס אוכמניות

1 כוס פטל  טרי

כוס יוגורט איכותי (רצוי יוגורט יווני, זמין ברשתות השיווק הגדולות)

רבע כוס מיץ תפוזים

ההכנה

להכניס הכל לבלנדר, לערבב ויש לכם שייק מרענן, מעולה במיוחד לימות הקיץ החמים.

 

אולי יעניין אותך גם:

קבלו 2 מתכונים לקינוחים משובחים – ללא תוספת סוכר