מתכון לפילה דניס בתנור מאייל שני

תוכן עניינים

אם אתם מחפשים רעיון לארוחת ערב בריאה, טעימה, קלה להכנה ומלאה בויטמינים, אתם יכולים להפסיק לחפש, מצאנו אותה עבורכם. המתכון הבא של אייל שני משלב בתוכו מרכיבים טריים ובריאים, שיחד הופכים לתבשיל נפלא שסוגר את הארוחה האולטימטיבית, והסוד שלה? עגבניות מגי שמשמשות כבסיס שמוסיף את כל הטעם.

למה כדאי להשתמש בעגבניות מגי בתפריט היומיומי?

לפני שנצלול למתכון לפילה דניס בתנור מאייל שני, בואו רגע נדבר על הבסיס של המנה המושלמת הזו. אז נכון, המנה סובבת סביב הדגים, שהם המרכיב העיקרי שלו, אך הטעם נוצר מהשימוש בעגבניות מגי. הן חשובות למתכון הזה משום שעגבניות מגי הן בעלות טעמים חזקים, ארומה ייחודית ומלאות בויטימינים ונוגדי חמצון, אפילו יותר מעגבניות רגילות, ולכן יש ערך מוסף בשימוש בהן ולא כדאי להחליף אותן בסוג אחר של עגבניות או להשתמש בפחות ממה שמומלץ במתכון. כאשר עושים את זה נכון, הקרם העשוי מעגבניות מגי מקבל טעם משגע, עם ריח מעורר תיאבון והמון ויטמינים נחוצים לגוף. הדבר נכון גם לשאר המתכונים הכוללים עגבניות מגי. ביכולתם לתרום כל כך הרבה לתפריט היומיומי ולהפוך כל מנה לטעימה ובריאה במיוחד, כך שכדאי לשלב אותן בתזונה באופן קבוע ולמצוא עוד מתכונים כאלו הכוללים אותן ונותנים להן להביא לידי ביטוי את הייחודיות שלהן.

מה מיוחד במתכון לפילה דניס בתנור מאייל שני?

מעבר לעובדה כי את המתכונים המיוחד של אייל שני כולנו מכירים, בהם כל מרכיב נכנס למתכון אחרי מחשבה מרובה והתאמה מדויקת. אבל במתכון הזה יש הכל – הוא טעים, הוא פשוט להכנה, והוא בריא ומכיל כמות גבוהה של חלבונים ונוגדי חימצון. את מידת התיבול אפשר להחליט על פי הטעם, מי שאוהב מלוח יותר או טעם חזק יותר של שום יוכל להתאים אותו אליו מבלי לפגוע במתכון, והוא מתאים גם לארוחת ערב, גם לארוחת צהריים וגם אם בא לכם להרשים קצת בעת אירוח. וכמובן שהעגבניות מגי בהן נשתמש למתכון זה מוסיפות את הטעם המיוחד והארומה החזקה שלהן, שאפילו תעורר תיאבון אצל השכנים. לעוד מתכונים עם עגבניות מגי, שמושלמות לעוד מגוון של מנות, אנחנו מזמינים אתכם להיכנס לאתר של פרשטייבלס ולמצוא עוד שלל מתכונים טעימים ובריאים שכל אחד יכול להכין!

ועכשיו למתכון:

המצרכים בהן נשתמש למתכון לפילה דניס בתנור של אייל שני הם:

  • 4 יחידות של פילה דניס
  • כוס אחת של עדשים שחורות מבושלות
  • גמבה אחת חתוכה לריבועים קטנים
  • בצל סגול אחד חתוך לריבועים קטנים
  • חופן נענע קצוצה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן בצל ירוק קצוץ
  • חופן צנוברים קלויים
  • 6 עגבניות מגי – מומלץ לבחור בהן ספציפית!
  • 2 שיני שום, או יותר למי שאוהב טעם חזק של שום
  • 2 כפות שמן זית
  • 250 גרם חמאה
  • פלפל, מלח ולימון לפי הטעם.

בתור התחלה, נתחיל בהכנת קרם העגבניות. פורסים 5 עגבניות מגי (שמרו אחת בצד), ושורפים אותם מעט בעזרת מבער (ברנר) או על הגריל. במקביל, ממיסים במיקרו את החמאה, ובמעבד מזון טוחנים את העגבניות ששרפנו יחד עם השום. את החמאה מזלפים פנימה באיטיות ומערבבים הכל ביחד בעדינות עד לקבלת מרקם קרמי. ניתן לתבל לפי הטעם.

כעת נמשיך לסלט העדשים. יש לשטוף טוב את העדשים השחורות ולהכניס לסיר. למלא את הסיר במים עד שמכסה את העדשים ומבשלים אותן בערך 20 דקות עד שהן מתרככות. מסננים ושוטפים במים קרים (פעולה זו חשובה על מנת שהעדשים לא ימשיכו להתבשל מהחום). כעת ניתן לערבב את העדשים בקערה יחד עם הצנוברים, הגמבה, הבצל ועשבי התיבול, את העגבנייה שנשארה בצד מהשלב הקודם סוחטים כרוטב לסלט ומתבלים לפי הטעם.

כעת, נותר רק להרכיב את המנה ולהכין את השלב האחרון. לוקחים קצת מקרם העגבניות שהכנו ומורחים בנדיבות על הדג. ניתן להמשיך לתבל אם אתם מרגישים שיש צורך. צורבים את פילה הדניס במחבת, בפעם הראשונה כשהעור כלפי מעלה למשך 4 דקות, ולאחר מכן הופכים אותו וצורבים את העור לעוד 2 דקות. מסדרים בצלחת את סלט העדשים, עליהן מניחים את הדג הצרוב, ובקרם העגבניות שנותר ניתן לזלף מעל כרוטב או מסביב לצלחת.