Site icon Diet coach

למה להתחיל אתגר ללא סוכר

למה להתחיל אתגר ללא סוכר?אמצעי התקשורת משדרים ללא הפסקה עובדות ונתונים לגבי סוכר והמלצות להימנע ממנו. אך למה בעצם? מה יש בסוכר שכה מזיק לגוף? אילו בעיות הוא יוצר ומדוע שווה לעשות מאמץ ולהתחיל באתגר ללא סוכר כמה שיותר מהר? הסוכר הלבן ומוצריו אינם באמת מזון אלא חומר כימי לכל דבר.

בניגוד לרוב הסוכרים המכילים פחמימות מורכבות, המהוות את אחד מאבות המזון ומספקות אנרגיה לגוף לאורך זמן – הסוכר הלבן מתפרק במהירות, גורם לעליה חדה ברמת הסוכר אותו הגוף לא מצליח לנצל ביעילות. כך הוא למעשה אינו הוא מהווה מזון לגוף אלא חומר כימי.

הסוכר כגורם להתמכרות

קיימים חומרים כימיים נוספים המועילים לגוף כמו מינרלים וויטמינים. הסוכר הפשוט לא מועיל לגוף אלא פועל כמו סם. הוא עובד על מנגנון העונג במוח, גורם לשחרור דופמין וסרוטונין המביאים לעליה במצב הרוח ורגיעה (באופן זמני מאוד).

ככל שאוכלים יותר סוכר, כך הצורך בו גובר, כשתחושת הסיפוק כמעט ואינה מופיעה. אלו בדיוק הסימנים לכך שסוכר הוא סם ולא מזון. למזון הגוף יודע מתי להגיד די.

לסיכום, יש לכם את כל הסיבות, החל ממניעת מחלות דרך מצב רוח טוב יותר ועד חופש רב יותר מבחינה כלכלית בכדי להתחיל אתגר ללא סוכר. התחילו בקטן, היו סבלניים – לוקח כשבוע להשתחרר מן הצורך במתוק כאן ועכשיו, אך הרצון למתוק עדיין יצוץ מדי פעם. זכרו כי אחרי מעבר המחסום הראשון תחושו בהקלה בכל התחומים.

Exit mobile version