Site icon Diet coach

איך להחליף קמח לבן בקמח מלא?

איך להחליף בין קמח לבן לקמח מלא?בעבר, ככל שמוצר היה נקי יותר ולבן יותר כך הוא נחשב יוקרתי יותר. כך הפך האורז הלבן למבוקש ובעל מעמד וגם הקמח הלבן. רק בעשרים השנים האחרונות בערך התגלה כי ההפך הוא הנכון – הלבנים והאציליים כביכול הם למעשה ריקים מתוכן.

ככל שעובר חומר הגלם עיבוד רב יותר כך מוצאים ממנו הרכיבים הבריאים שבו ולכן המגמה בשנים האחרונות היא החזרה אל המלא. איך משנים את התזונה לאחר שהתרגלנו? איך עוברים מן הלבן הבוהק חזרה אל החום?

קמח מלא עשיר בסיבים תזונתיים

הסובין ונבט החיטה שבקמח המלא עשירים בסיבים תזונתיים שמעודדים חילוף חומרים, תחושת שובע וכך פוחת הצורך לאכול ועימם מגיעה יציבות או ירידה במשקל.

הוויטמינים ונוגדי החמצון מורידים את הסיכוי לשבץ מוחי, בעיות לב, רמת סוכר מאוזנת. ספיגת הסוכר בדם איטית יותר בקמח מלא ולכן הצורך במתוק יורד. כך, המעבר לקמח מלא, אפילו באופן חלקי, יגרום לכם לרצות פחות מתוק.

להבין את ההיגיון בשינוי – גם אם קמח מלא ומוצריו פחות טעימים, יש לזכור שהוא מכיל סובין ונבט חיטה. אלה מכילים ויטמינים, חומרים נוגדי חמצון שחשובים מאוד לבריאות וסיבים תזונתיים רבים. הקמח הלבן עובר עיבוד וזיקוק בו מסולקים חומרים טובים אלה וכך הקמח הלבן מכיל עמילן בלבד ללא התוספים החשובים הללו.

כוס ורבע שיבולת שועל

חצי כוס קמח מלא

חצי  כוס סוכר קנים

כפית אבקת אפיה

חצי כוס שוקולד מריר איכותי קצוץ

חצי כוס שמן

שתי ביצים

כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  1. לחמם את התנור לחום 180 מעלות
  2. לערבב בקערה את כל החומרים
  3. להוסיף שמן, ביצים ותמצית וניל
  4. לגלגל לכדורים ולשטח, להניח בתבנית על נייר אפיה, כארבע בשורה.
  5. לאפות במשך כרבע שעה

תיהנו

Exit mobile version